28 iunie 2010

Sunt gânduri care tropăie, îţi mărşaluiesc prin minte şi ecoul paşilor lor răsună mult timp după ce au trecut.

Alte gânduri vin încet, păşesc timid, ca pentru a nu te deranja prea tare, şi apoi fug pe vârfuri în inconştient. Stau acolo la pândă şi te atacă mişeleşte: când îţi scapă un cuvânt nelalocul lui, când ai vise cu origini şi conţinuturi dubioase. Nu dormi liniştit când inconştientul tău lucrează pentru tine. Cel mai tare te atacă, însă, atunci când te simţi atras fără şanse de scăpare de persoane cu origini şi conţinuturi dubioase. Un psiholog mi-a spus de curând: “şi inconştientele se atrag”. Deci nu doar nevinovaţii lor deţinători.

Mai sunt apoi gândurile care vin nonşalante, se aşează în fund, cu braţele încrucişate, fix în mijlocul minţii tale, şi rămân acolo. Uneori mai moţăie, alteori adorm de-a binelea, dar niciodată nu binevoiesc să se ridice să plece. Şi nu prea e chip să scapi de ele.



Aş face o cură de negândit.



Pain of mind is worse than pain of body - Latin Proverb. Aţi auzit? Aia cu „Astea-s probleme? Gândeşte-te la cei care n-au casă sau mor de foame!” nu merge când eşti în dureri cu sufletul şi mintea.

3 comentarii:

  1. "Cel mai tare te ataca, insa, atunci cand te simti atras fara sanse de scapare de persoane cu origini si continuturi dubioase."
    Tell me about it...:|
    Problema e CE merge cand esti in dureri cu sufletul si mintea? I might be on to something in privinta asta, dar inca mi-e foarte teama ca nu o sa functioneze...

    RăspundețiȘtergere
  2. ce merge? cam nimic zic eu, cel putin nu din exterior. it's you vs. yourself in these matters.
    what are you on to? (chocolate? weed? :P)

    RăspundețiȘtergere